بررسي عوامل موثر در ايجاد سازمان هاي يادگيرنده
دسته بندي |
مديريت |
فرمت فايل |
docx |
حجم فايل |
86 كيلو بايت |
تعداد صفحات |
7 |
بررسي عوامل موثر در ايجاد سازمان هاي يادگيرنده
مقدمه:
در دنياي پيچيده و متغير امروز رمزبقاي سازمانها، توانايي آنها در كسب دانش و اطلاعات مورد نياز ميباشد. از طرفي پيچيدگي روزافزون و پويايي محيط منجر به ايجاد فضاي عدم اطمينان و ناپايداري براي سازمانها و گروهها شدهاست و سازمانها براي حفظ و بقاي خود در اين شرايط نيازمند توسعه آگاهيها نسبت به محيط و افزايش دانش سازماني ميباشند. در اين فضاي رقابتي و پرتغيير سازمانهايي امكان بقا و رشد را دارند كه توانايي يادگيري سازماني داشته و بتوانند از تغيير و تحولات محيطي و تجربيات درون سازماني و برون سازماني دانش مورد نياز سازماني را فراگرفته و به سازمانهاي يادگيرنده تبديلشوند.پيتر سنگه معتقد است كه در آينده،يا سازمانها يادگيرنده هستند و يا به تدريج رو به نابودي و زوال پيش خواهند رفت
امروزه ديگر سازمانهاي بزرگ و پيچيدهاي كه دهههاي قبل به وجود آمده بودند، كارساز نيستند و شبيه دايناسورهايي كه توان تطبيق خود را با محيط نداشته و محكوم به فنا شدند، سازمانهاي بزرگ با ساختارهاي سنتي توان و انعطاف لازم جهت همسويي با تغييرات محيط پيراموني به ويژه با توجه به جهاني شدن را ندارند و براي بقاي خود ناچارند يا تغيير ساختار دهند يا خود را به ابزارهايي مجهز كنند تا توان مقابله با تغييرات جهاني را بدست آورند. يكي از اين ابزارها، ايجاد و نهادينه كردن يادگيري سازماني است
درحقيقت يادگيري سازماني تلاشي براي يافتن راههاي ايجاد مزيتهاي رقابتي پايدار براي سازمان ميباشد و درسازمانهاي يادگيرنده كاركنان از يادگيري مسائل روزمره خارج شده و بيشتر فرا ميگيرند كه به دانش و توانايي خود در انجام متناسب كارها بيافزايند. پژوهش حاضر به دنبال شناسايي عوامل و موانع فراروي يادگيري سازماني و ايجاد سازمان يادگيرنده در شركت ملي پخش فراوردههاي نفتي ايران ميباشد تا با شناسايي اين موانع راهكارهاي مناسبي پيشنهاد نمايد.
خلاصه و نتيجه گيري فصل سوم
روش تحقيق در اين پژوهش، روش پيمايشي يازمينهيابي است . اين روش، به توضيح دقيق موضوع تحقيق و چگونگي وضع موجود ميپردازد و نتايج آن را كاربردي مينمايد .
براي جمعآوري اطلاعات از پرسشنامه كه رايجترين و متداولترين ابزار در تحقيق پيمايشي است، استفاده شده و پرسشنامه اين تحقيق بر اساس طيف ليكرت طراحي گرديده است .
پايايي پرسشنامه با استفاده از به دست آوردن ضريب آلفاي كرونباخ از طريق رايانه و برنامه SPSSو روايي آن توسط صاحب نظران (اعتبار محتوا) تأييد گرديده است.
[ بازدید : ] [ امتیاز :
]